Skip to main content

Preluarea resonsabilității - angajament durabil!

Ne asumăm responsabilitatea iar sustenabilitatea joacă un rol important aici pentru noi. Nu doar caliatatea și prețurile imbatabile pentru consumatori sunt importante pentru noi, ci ne dorim și o dezvoltarea corporatistă durabilă, pentru care contează standardele sociale și ecologice.

Suntem mereu cu ochii pe producția noastră

Informează-te acum

Acțiunile durabile sunt ancorate nu doar în magazinele noastre, sediile centrale sau în depozite, ci se regăsesc pe tot parcursul lanțului nostru internațional de aprovizionare.

Am început în ultimii ani multe proiecte de conservare a resurselor. Fie că este vorba de modernizarea iluminatului, folosind becuri cu LED, trecerea de la pungile din plastic la pungi reutilizabile sau înlocuirea bateriilor din transpalații centrelor noastre logistice cu baterii eficiente de litiu-ion.

Mai puțin plastic

Folosim pungi reutilizabile

Din 2015 nu mai este posibilă achiziționarea de pungi din plastic în magazinele noastre.

Acest lucru ne perimite să economisim anual 25 de milioane de pungi din plastic, ceea ce corespunde cu aproximativ 570 de tone de deșeuri de plastic. De asemenea, am luat decizia de a nu comercializa pungi din hârtie, deoarce în procesul lor de producție sunt necesare aproape de două ori mai multe resurse decât la producerea unei pungi din plastic. Un alt obiectiv este reducerea deșeurilor provenite din ambalaje. Aici ne preocupăm continuu de reducerea cantității de ambalaje și trecerea la soluții mai ecologice. Pentru împachetarea articolelor noastre cu vânzare online folosim folia de polipropilenă- un material durabil, reciclabil și ecologic.

Conservarea resurselor

De la producător până în magazin

A acționa sustenabil înseamnă și reducerea consumului de energie și de materiale, utilizarea unor subsatnțe chimice mai bune sau evitarea emisiilor.

De asemenea, acordăm atenție managementului sustenabil și respectării standardelor de mediu. În 2015 am adăugat  în Codul nostru de conduită și tematica cu privire la protecäia mediului, prin care furnizorii noștri se obligă șă reducă emisiile sau poluarea mediului în procesul de fabricație.

Măsuri eficiente

Un pas înainte în protejarea climei!

În Acordul de la Paris privind schimbările climatice, Germania s-a angajat să obțină neutralitatea emisiilor de CO2 până în 2045. Odată cu semnarea Fashion Industry Charter am făcut cunoscut faptul că vom reduce cu 30% emisiile de CO2 rezultate în urma activitățilot noastre economice.

Iluminatul din magazinele noastre este cea mai mare sursă de emisie de CO2. Din acest motiv, începând cu 2015 toate noile noastre deschideri de magazine, magazine renovate, sediul central și depozitele noastre au fost dotate cu iluminare cu LED. Acest lucru ne-a permis reducerea consumului de elergie electrică cu 11%. În plus, am echipat toate magazinele noastre cu contoare inteligente (contoare inteligente de energie electrică), care ne permit să facem mai transparent consumul nostru de energie electrică, oferind și o imagine de ansamblu mai bună asupra consumului și care ne permit totodată luarea de măsuri adecvate de economisire.

Pentru a proteja în continuare  mediul nostru înconjurător, am renunțat la transportul aerian de mărfuri din Asia, bazându-ne în schimb pe transportul maritim. Deși aceasta înseamnă un timp mai lung de livrare, emisiile de CO2 sunt reduse de 7 ori.

Pentru transporturile de marfă din Turcia folosim transportul intermodal. Aceasta înseamnă că marfa fabricată în Turcia este transportantă mai întâi cu camionul în portul din Istanbul, unde este apoi încărcată pe o navă și transportată mai departe pe Marea Mediterană până în Nordul Italiei, în Portul Trieste. De acolo, marfa este încărcată în tren și transportată mai departe pe calea ferată până în Germania. Marfa este livrată cu camionul în ultimii 100km la depozitiul nostru central din Bönen.

Impreună suntem puternici

Apartenențele noastre

Alianța textilă cu aproximativ 135 de membri din diverse sectoare, precum mediul economic, politic, societatea civilă, sindicate și organizații  se angajează să îmbunătățească condițiile în producția mondială de textile. Suntem bucuroși să facem parte din această organizație grandioasă și să contribuim la îmbunătățirea condițiilor sociale, ecologice și economice de-a lungul lanțului de aprovizionare din industria textilă.

În urma prăbușirii clădirii Rana-Plaza din Bangladesh, peste 200 de companii internaționale de îmbrăcăminte au semnat  "Acordul privind siguranța clădirilor și siguranța împotriva incendiilor". KiK a fost a doua companie germană care a semnat acest acord, care se preocupă în fabrici de îmbunătățirea protecției împotriva incendiilor, a siguranței electrice și a securității clădirilor. Toți membrii semnatari au înregistrat fabricile lor furnizoare din Bangladesh în acest acord și prin aceasta s-au angajat să sprijine practic și financiar cu măsuri de reabilitare, obiectivul fiind îmbunătățirea siguranței muncii.

KiK a raportat Acordului 190 de fabrici. Toate fabricile au fost inspecate cel puțin o dată. În 70% din cazuri au fost remediate deficiențele constatate, iar măsurile de reabilitarea sunt în mare parte în termen. Niciuna dintre fabricile înregistrate în Acord nu a produs pentru KiK.

KiK a fost primul membru care a aprobat prelungirea acordului până în 2021. Activitățile trebuiau continate pentru a finaliza măsurile de reabilitate care au fost demarate și pentru a consolida dialogul social și dreptul de întâlnire și asociere. Cu noul acord pot fi incluși în lanțul de texile noi furnizori, pentru a ajuta la măsurile de îmbunătățire legate de securitatea clădirilor.

Chiar și relațiile interumane

În mod responsabil

Toate domeniile noastre de activitate au un impact direct asupra oamenilor și asupra mediului înconjurător. Răspundem de angajații noștri care sunt implicații în procesul de fabricare a mărfii noastre.

În plus, ne angajăm activ pentru siguranța și sănătatea tuturor celor implicați. În 2017 am publicat o directivă referitoare la Drepturile Omului. În cadrul acesteia ne angajăm să susținem și să promovăm drepturile omului în procesele și relațiile comerciale și contribuim la eliminarea încălcărilor drepturilor omului.

Ne angajăm aici în mod special pentru combaterea muncii copiilor, muncii forțate, orelor de muncă excesive, violenței, precum și a corupției și luării de mită. De asemenea, plata salariilor minime, libertatea de întâlnire și asociere, negocierea colectivă, siguranța și sănătatea la locul de muncă și respectarea standardelor relevante de mediu sunt importante pentru noi.